Jeg har alltid vært litt ekstra glad i å være utendørs. Og da snakker jeg ikke bare om en engangsgrill i parken, men det å være opptil flere dager ute i naturen. Du vil bli overrasket over hvor lite du egentlig har bruk for strøm og innlagt vann når du først blir vant til å klare deg uten. Fordelene ved å campe veier også så absolutt opp for ulempene.

Vi som bor her i Norge er veldig heldige når det kommer til natur og turmuligheter. Ikke bare har vi mye fantastisk natur som fjell, daler, skog og innsjøer som ser ut som et bilde på et postkort, men vi bor alle nære naturen. Hva så om du bor i en av storbyene? Det skal fortsatt ikke mer til enn en liten busstur før du er der ute.

Fått det inn fra barndommen

Jeg har tenkt mye på hvorfor jeg er såpass glad i å oppholde meg i skog og mark. Antageligvis er det fordi jeg fikk det inn med morsmelken. Foreldrene mine tok meg alltid med på tur da jeg var liten, på alt fra en ukes hyttetur, til en helg i telt. Så det er nok litt nostalgi som spiller inn der tror jeg.

Hver tur var et lite eventyr, med nye ting å se og lukte på for et nysgjerrig lite barn. Men en tur ut kan være like spennende uansett om du er 6 år eller 60 år. Frisk luft, fuglekvitter, solskinn og lukten av skogen eller sjøen er virkelig bra for både kropp og sinn. Det skader heller ikke å røre litt på seg iblant.

Husk å pakke smart

Selv om du bør klare deg uten luksusen du kanskje er vant til i hjemmet ditt bør du likevel passe på å pakke smart. Det er ikke nødvendig å bryte helt med sivilisasjonen – spise bark og maur og bruke løv som toalettpapir. Om du har planer om å bo på hytte eller i telt et godt stykke fra butikker, så er det lurt å pakke godt og fornuftig.

Camper du nære et vann kan du være heldig å få fisk, og alle vet at fisken smaker ekstra godt når du har fisket den selv. Men ta likevel med deg nok mat og noe å steke eller koke den i. Lag et bål eller ta med deg primus. Vann er også veldig viktig å ta med seg, for du kan ikke drikke alt vann i naturen.