En aktivitet som blir mer og mer populær her til lands, er å gå på tur. Rundt om i landet finnes det et bredt utvalg av flotte turer å gå, og det finnes både rolige og mer krevende turer. Du kan knapt få et bedre perspektiv av det flotte landet vårt enn når du går i naturen omringet av flotte fjell og daler!

Frister det kanskje med en topptur i bratt og vilt terreng, eller ønsker du bare å gå en rolig dagstur? Valgmulighetene er mange. Når du går på tur og bruker kroppen din, vil du også kunne nyte flotte helsegevinster. Vi skal ta en nærmere titt på noen av de mest kjente og populære destinasjonene å gå på fotturer her i Norge.

Preikestolen

En av de aller største turistmagnetene og et yndet mål for norske turgåere er den berømte Preikestolen. Hvert år tar over 250 000 mennesker turen til dette spektakulære utsiktspunktet. For å bekrefte populariteten ytterligere kan det nevnes at Preikestolen i 2011 ble kåret av Lonely Planet og CNN til et av de beste utsiktspunktene i verden! Besøker du Rogaland er dette noe alle turgåere bør få med seg.

Selve Preikestolen er 604 meter høy og har fått navnet sitt fordi den er reist som en preikestol over Lysefjorden som ligger under. Når du kommer opp til Preikestolhytta, vil turen videre ta omtrent to timer for de som er vant til å gå i ulendt terreng. Fra parkeringen og opp til Preikestolen er distansen cirka 3,8 kilometer. Husk å ta på gode klær, og ta med niste!

Trolltunga

Trolltunga er et yndet turmål i Norge. Dette fjellutspringet er 1100 meter over havet og henger omtrent 700 meter over Ringedalsvatnet i Skjeggedal. Utsikten er beskrevet som spektakulær, og en opplevelse du aldri vil glemme. Turen opp til Trolltunga er sett på som en krevende tur, og du bør være godt forberedt før du vurderer å legge ut på den. Du må beregne 10–12 timer på turen tur/retur.

Når du har kommet fram til Trolltunga som ligger 1100 meter over havet, har du muligheten til å gå helt ut på kanten. Det er viktig å nevne at du må vise ekstrem varsomhet! For de som ønsker å ta turen finnes det sikkerhetsinformasjon, blant annet hvilket utstyr og klær du minimum må ha før du legger ut på turen. Det anbefales å starte turen senest klokken 10.00.